marți, 2 august 2011

NEW HAMPSHIRE

Formată în SUA, între 1915-1935, această rasă îşi are originea în rasa Rhode-Islands varietatea roşie.
     În cadrul rasei New-Hampshire există două tipuri care, deşi nu diferă mult la culoare, au caractere zooeconomice diferite: tipul de carne şi tipul de ouă.
     Tipul de carne se caracterizează prin trunchiul mai scut şi mai larg, pieptul mai rotunjit, cu muschi pectorali mai dezvoltaţi. Au carnea de calitate mai bună şi intensitatea de creştere a puilor mai mare. Producţia medie de ouă în primul an de ouat este de 170 de bucăţi, greutatea uni ou fiind de 60 g.
     Tipul de ouă are producţia anuală de ouă peste 200 de bucăţi, unele producând chiar 241. Greutatea medie a unui ou este de 58,7 g iar culoarea cojii este pigmentată în cafeniu.
     Cocoşii cântăresc 3,8-4,2 kg, iar găinile 2,5-3,2 kg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu